11 Disember 2010

Tips Top Up Boleh tahan Sebulan

Org kata pkai line lg save dr prepaid..tp korg msti trperanjat dgn ape yg bakal aku citerkan ni..
top-pup RM 10 tp blh tahan smpi 1 bulan tak kira la klau korg brgayut brape lama skalipun,hantar brape juta sms skalipun..

Mungkin rezeki aku aritu,pg la jmpa makcik bau2 bacang ngn aku, dia ajr camne nk crossing account,
coz dia keje kt bhgn System Development Telecom.
kekadag aku tlg gak memenber trdekat topup, tp amik untung sket aar..

Ok, secara simplenya aku terangkan kat korg, tp INGAT JGN BUAT LBIH DR 3 KALI untuk 1 nombor, coz system akan auto detect & batalkan no korg..

Timing nya, korg blh topup pertengahan ujung bulan between 25 hb keatas dlm kul 3am keats. coz dlm tempoh ni, system akan di selenggara, so ada loopholes. kene try&error..

1) beli topup RM 10... gesek & ready.
2) korg type < ** REC 10 > , then send to 09901
3) tgu reply, kat skrin akn kuar satu serial number 6 digit, korg salin tau.
4) pastu korg type < ** REC 10> <123456> msuk kan 6 digit td, send 09902
5) pastu diorag akn reply "insert ur topup num", so korg type 14 digit topup number yg korg beli cntohnya;
<01234567891023> send to 09903
6) tak lama pastu diorg akn reply;
"ingat ni company opah kau yg punya? msuk toilet pun kene byr 20sen, ni kau nk topup 10 hengget nk pkai seumur idup plak!! bnyk cantik muka kau"

hah.. tu aar, aku pun tak sngka diorg akn reply mcm tu.. kecik ati aku..

kdg2 diorg reply lebih 'kesat' dari di atas dlm pelbagai bahasa, blh menitik air mata beb..





6 ulasan:

i am S!L4H.. berkata...

haha kak tinie ni....silah dh beria2 ni nk salin tips2..kah3

ahmad jo berkata...

kahkahkahkah! sedihh!!

akmalhilmi berkata...

sadis tol
hahaahhaa

Siti Mashitah Saidin berkata...

la... baru ingat nak wat~

miya berkata...

cehhh... siap aku nyesal sebab aku guna postpaid. dah duduk simpuh elok2 ni. dengan kepala otak nak tolong top up kan mak aku. hahaa.. ko lah yang paling kejam tinie. kaulah... adeh~~

entri baru:
maaf kawan, jangan cari aku!!

SyUTiNiE berkata...

suke2 hahahahaha